top of page

מה מייחד את תחום הטיפול באמנות?

 

יצירה במסגרת טיפול באמנות  תגלם בתוכה חוויה ותוכן רגשי וחושי, תאפשר מקום לביטוי ועיבוד של התכנים הרגשיים באופן השלכתי ומוגן יחסית,

מעודן (סובלימטיבי) ובונה.  יצירה בטיפול באמנות היא ביטוי של רגש, תחושה, חוויה או רעיון. אין שום צורך לדעת לצייר. היא לא צריכה להיות יפה או מדויקת. היצירה מערבת את הסמוך-למודע, כמו תפקיד הדימויים בחלומות, היא מאפשרת לתכנים לא- מילוליים לבוא לידי ביטוי.

 

טיפול שהוא מילולי בלבד מערב במיוחד תהליכי עיבוד לוגיים שמתרחשים במהיספרה השמאלית- הלוגית במוח, ואילו ביטוי יצירתי לא- מילולי מעובד בשלב היצירה בהמיספרה הימנית של המוח, ההמיספרה היצירתית . יש הבדלים נוספים בין ההמיספרות השונות . פתרונות שהם "מחוץ לקופסה" יערבו יותר את ההמיספרה הימנית היצירתית.

בטיפול בגישת Art as therapy  היצירה כשלעצמה נתפסת כבעלת ערך תרפויטי וכאשר היא מתקיימת ללא שיפוטיות ובמרחב מאפשר התהליך מאפשר תהליכים משמעותיים.

 

בטיפול בגישת Art psychotherapy - האמנות היא אמצעי לקידום תהליכי תובנה ומנטאליזציה - יהיה נדבך של המשגה כשלב המשכי בתהליך, כלומר שילוב של שתי צורות העיבוד במוח, עם האיכויות השונות של ההמיספרות : הימנית והשמאלית.

גישה שלישית בטיפול באמנות היא: פסיכותרפיה אנליטית באמנות (Psychotherapy Analytical Art) - , שמתמקדת ביחסי ההעברה בין המטפל והמטופל. יצירת האמנות מהווה כאובייקט שלישי בחדר הטיפול ,ניתוח יחסי העברה באמצעות היצירה האמנותית, ועל יצירת שינוי דרך היצירה עצמה, מיקוד ביחסים בין המטפל והמטופל וביצירה בהקשר התייחסותי.

 אני מעוניינת שתובנות , תהליכים והפנמות  מקדמות צמיחה -  יתרחשו בטיפול בקצב ובזמן הנכון למטופל ובחוויה של קשר מייטיב.

bottom of page